Iskaffe – Sådan laver du den bedste iskaffe selv
Iskaffe: Skøn opskrift på en lækker cremet kold kaffedrik
Iskaffe er et kæmpe hit om sommeren, hvor man har lyst til at blive afkølet, men egentlig stadig gerne vil nyde godt af den lækre kaffesmag. Iskaffe kan laves på mange måder og her kommer en god udgave, som jeg synes, giver den bedste oplevelse. Læs evt. under tips omkring alternative versioner, som også smager helt fabelagtigt.
Se også nogle af vores andre drinks med en dejlig cremet smag her
Du skal bruge:
4 cl. Råstoff Salty Caramel
4 cl. espresso
4 cl. mælk
Evt. flødeskum og karamelsovs
Vil du kræse lidt ekstra for iskaffen, kan du toppe den med flødeskum og karamelsovs. Alternativt skal du følge vores opskrift på Caramel Frappucino, du kan se i bunden af siden.
Fremgangsmåde
- Lav en kop god stærk kaffe. Som alternativ kan du bruge instant kaffe og røre det ud i varmt vand. Lad kaffen afkøle.
- Fyld isterningerne i et glas og hæld kaffen i.
- Kom herefter Råstoff Salty Caramel i og se farverne smelte sammen.
- Kom mælken i til sidst (hvis du vil have skum på toppen).
TIP: I stedet for at hælde kaffen ned i glasset, kan du fryse kaffen til isterninger, så du altid kan lave iskaffe. På den måde bibeholdes kaffens stærke smag, da det kun er kaffe, der smelter ud i mælken og ikke vand. Det skal dog lige nævnes, at den skal stå et stykke tid før kaffe-isterningerne opløses i mælken og at smagen naturligvis bliver meget mere intens i takt med, at de smelter. Vil du drikke den med det samme, anbefaler vi, at du bruger almindelige isterninger.
Et sidste tip jeg vil give, er at bruge en lidt federe mælk, hvis det skal være ekstra lækkert – og hvis det skal være rigtig syndigt, så kan du toppe med en kugle vaniljeis. Nøj, hvor kan det anbefales, kan jeg godt hilse og sige. En iskaffe der blot var en kaffedrik, bliver pludselig til en sommerdessert ved tilførslen af den søde is.
Velbekomme!
Følg os på Bloglovin