test
icon_bracket_fat

Filter

Vælg produkt icon_bracket_fat
Råstoff Pineapple-Vanilla
Råstoff Coffee Liqueur
Råstoff Pomegranate
Råstoff Strawberry-Rhubarb
Råstoff Salty Caramel
Råstoff Pure Liquorice
Råstoff Raw Liquorice
Cremet
Frisk
Frugtrig
Sød
Syrlig
Anvend
+
Du har nu tilføjet en drink til dit drinkskort.

Råt på bloggen

Her poster vi tips, tricks og inspiration. Hold dig opdateret med nye produkter og de seneste nyheder fra Råstoff universet.

Svampede lakrids muffins med Råstoff Pure Liquorice

Kager og søde sager

Er du vild med lakrids, vil du elske de her muffins, der smager skønt af lakrids. Den bløde vaniljemuffin kombineret med en syrlig citronsmørcreme og en midte af lakrids rammer alle smagssanser.

Er du lakridselsker? Så tag et kig på vores drinks med lakrids

 

Lakridsmuffins (10 stk):

Lakridssirup
2 dl. Råstoff Pure liquorice shot (eller Økologisk Råstoff Pure Liquorice)
1,5 dl. sukker
1 tsk. lakridspulver

Kom det hele i en gryde og lad det stå og ”koge” ind i ca. 30 min. Den skal koge ind, til det begynder at tykne. Tag det derefter af varmen og lad det stå og køle af.

Vaniljemuffin
70 g blødt smør
150 g rørsukker
2 æg
Dr. Oetker vanilla paste
100 g creme fraiche
1 dl. kærnemælk
180 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilla paste lys og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel og hvedemel i dejen og vend det rundt. Og kom tilsidst kærnemælk og cremefraiche i. Kom dejen i muffinsforme. Jeg vejede mine af, så der var ca. 70 g i hver.

For at de ikke skal løbe ud, kommer jeg dem i en silikone muffinform. Så holder de den pæne form på kagen.

Bag dem i 12-17 minutter i ovnen. Du kan lige prikke en nål ned i dem og se om der hænger dej på nålen, for så skal de have lidt længere.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af.

Når de kølet helt af, udstikker du et hul i midten af din muffins og fylder lakridssirup ned i hullet og kommer muffin-toppen ovenpå igen, så den ser hel ud igen.

Citronsmørcreme
250 g blødt smør
350 g flormelis
2 citroner (skal og saft)

Pisk smør og flormelis til en ensartet og luftig masse. Riv citronskal i og smag til med citronsaft. Når den har den perfekte konsistens og smag, kommer du det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt det herefter på i et mønster, du synes passer til. Jeg pyntede mine med lakridspulver, lakridskugler og skovsyre.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med Isabell Hyltoft.