test
icon_bracket_fat

Filter

Vælg produkt icon_bracket_fat
Pomegranate
Råstoff Jordbær-Rabarber shot
Strawberry-Rhubarb
Ginger
Salty Caramel
Pure Liquorice
Raw Liquorice
Cremet
Frisk
Frugtrig
Sød
Syrlig
Anvend
+
Du har nu tilføjet en drink til dit drinkskort.

Råt på bloggen

Her poster vi tips, tricks og inspiration. Hold dig opdateret med nye produkter og de seneste nyheder fra Råstoff universet.

Hjemmelavede flødeboller med Jordbær-Rabarber og hyldeblomstskum

Kager og søde sager

Har du prøvet at lave flødeboller selv? Vi har placeret et sødt jordbær-rabarber indlæg i midten – og vi lover, at resultatet er endnu lækrere end den hjemmekøbte slags!

Så gør det! Det værste der kan ske er, at sukkerlagen ikke er varm nok og så får du flade flødeboller. Men øvelse gør mester og de smager guddommeligt, når først man lærer at mestre disciplinen.

Er du til frugtrige drinks? Så tag et kig på disse lækre og nemme drinks her

Jordbær-Rabarber flødeboller (15 stk.)

Jordbær/rabarber indlæg
1,5 dl. Råstoff Jordbær-Rabarber shot
3 blade husblas
40 g rørsukker
Odense Marcipan chokoladeskaller

Udblød dine husblas i koldt vand. Kom Råstoff Jordbær-Rabarber shot i en gryde med sukker og varm det op, til sukkeret er opløst. Lad jordbær-rabarber-massen stå til den er lun og udblød husblassen deri. Kom det derefter i en halvkugle form der er 3 cm i diameteren. Sæt det i køleskabet og derefter i fryseren i mindst 5 timer.

 

Marcipanbunde
½ pakke Odense marcipan
Flormelis

Tændt ovnen på 180 grader varmluft. Ælt lidt flormelis ind i marcipanen, så den ikke er alt for våd. Drys derefter flormelis ud på køkkenbordet og rul marcipanen ud så den er ca. 3 mm høj. Stik runde cirkler ud, der er 5 cm i diameteren og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt pladen i ovnen i ca. 7 min, til bundene bliver lidt gyldne. Sæt dem på en rist, når de er taget ud – ellers bliver de bløde.

 

Hyldeblomst skum
120 g sukker
70 g glukosesirup
50 g koncentreret hyldeblomstsaft
80 æggehvider
Dr. Oetker Vanilla paste
1 spsk. sukker

Kom æggehvider og 1 spsk. sukker i din røremaskine og pisk det let skummende. Kom sukker, glukosesirup og hyldeblomst saft i en gryde, og varm det op til 120 grader. Mål det med et termometer.

Når sukkermassen har nået de 120 grader, hælder du det i en tynd stråle ned til æggehviderne, mens der piskes. Tilsidst sætter du røremaskinen på fuld hastighed og pisker indtil massen er fast. Det tager lidt tid før den bliver fast; den skal piskes i mindst 5 min. Når massen er klar, rører du lidt Dr. Oetker Vanilla paste i massen.

Kom det i en sprøjtepose, hvis du selv vil sprøjte dem op skal du bruge en tyl i sprøjteposen. I denne opskrift har jeg dog brugt Odense Marcipan flødebolle-skaller, så der sprøjter du skum i til der er ca. 1 cm til kanten og presser så dit Jordbær-Rabarber indlæg ned i skummet, så skummet kommer helt op til kanten og kommer din marcipan bund på til sidst. Så er dine flødeboller klar.

Hvis du selv vil sprøjte dem op, sætter du din marcipanbund på bordet, sæt din Jordbær-Rabarber indlæg på og sprøjt hyldeblomst-skummen på, som du har lyst til.

Derefter skal du temperer din chokolade med noget kakaosmør i, så bliver chokoladen mere flydende.

Tempereringen afhænger af hvilken chokolade du bruger. Ved mørk chokolade skal du ramme en temperatur på 31-32 grader, lys chokolade 30-31 grader og hvid chokolade 29-30 grader. Enten over vandbad eller i mikrobølgeovn. Derefter dypper du dine flødeboller ned i chokoladen og sætter dem på en rist til de stivner.

Jeg pyntede mine med glimmer/støv fra Odense marcipan, som jeg malede på med en pensel.

Indlægget er lavet i samarbejde med Isabell Hyltoft.