Mini-donuts med ingefær og citron glasur
Disse nuttede mini-donuts med ingefær, er god som en sød lille dessert til hyggeaftenen med vennerne. Smagen af ingefær fra Råstoff Ginger Shot og den let-syrlige citron smelter sammen på tungen i en lækker smagsoplevelse. Uhm … er man vild med berlinere, så er man helt sikkert også vild med disse mini-donuts, som også er fine som en sød lille eftermiddagskage her i sommermånederne.
Er du til det syrlige? Så finder du et bredt udvalg af syrlige drinks her
Mini Ginger Donuts (40 stk):
Mini-donuts
2 æg
1 spsk Dr. Oekter vanilla paste
110 g rørukker
100 g smeltet smør
1 dl sødmælk
0,75 dl Råstoff Ginger Shot
180 g hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
1 spsk. stødt ingefær
Start med at tænde din donut maskine.
Smelt smørret i en gryde. Pisk dine æg, rørsukker og vanilla paste til en luftig æggesnaps. Hæld den smeltede smør ned i æggesnapsen og rør det rundt. Tilsæt mælk og Råstoff Ginger Shot og rør det godt sammen. Sigt derefter mel, bagepulver og stødt ingefær deri og vend det rundt.
Kom dejen i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen. Sprøjt dejen i din donut maskine.
TIP: Dejen skal helt op til kanten. Hvis ikke den kommer helt op til kanten hæver den ikke nok op til at den bliver en ”hel” donut. Bag dem i 3-5 min, hold lidt øje med dem.
Når de er færdige køler du dem af på en rist. Imens kan du lave glasuren.
Citronglasur
250 g flormelis
3 spsk. vand (måske en smule mere)
4 spsk. citronsaft
Gul farve
Kom det hele i en skål og pisk det rigtig godt sammen. Glasuren skal ikke være for tynd, da den ellers glider af. Den hvide glasur er lavet på samme måde – dog uden den gule farve.
Nu kan man pynte sine donuts, lige som man har lyst til. Jeg lavede dem her helt gule med en hvid glasur streg over.
Nogle med lidt forskelligt krymmel og nogle med blomster på.
Husk dog at vælge blomster, der er spiselige, hvis de skal på dine donuts.
Sæt igang!
Indlægget er lavet i samarbejde med Isabell Hyltoft.