Sensommerkage med Råstoff jordbær-rabarber, hvid chokolade og pistacie
Sensommerlagkage med Råstoff jordbær-rabarber, hvid chokolade og pistacie
Denne kage vil helt sikkert give dine gæster lyst til også selv at gå en tur i det søde køkken. En smuk, smagfuld og frisk sensommer jordbær lagkage. Hvem skal du invitere på kage?
Kagen består af en pistaciemazarinbund, hvid chokolademousse og en jordbær-rabarber mousse lavet på Råstoff Strawberry-Rhubarb. Denne kage er pyntet med Velvet spray, som er en fløjlspray bestående af kakaosmør. Disse kan købes hos de fleste bage webshops.
Jeg har bagt min pistaciebund i en Ø24 springform og støbt mine mousser i en Ø18 silikoneform, for at få looket, hvor jeg kan pynte kanten rundt om kagen med den pynt, jeg nu ønskede. Man kan uden problemer samle kagen som en traditionel lagkage, og så lade den stå rå, hvor man kan se de forskellige lag. Du kan til sidst glaze kagen eller lave et chokolade- eller marcipanbånd rundt om.
OBS! Læs hele opskriften inde du går i gang, da nogle af elementerne skal laves en del timer i forvejen.
Hvad skal du bruge:
Pistaciamazarinbund
- 3 æg
- 1 tsk. vaniljepaste
- 30 g. sukker
- 200 g. Odense Marcipan pistaciemasse
- 160 g. revet Odense Marcipan
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g. hvedemel
Hvid chokolademousse
- 3 blade husblas
- 6 dl. Fløde
- 250 g. Hvidchokolade
Råstof Jordbær-Rabarber mousse
- 3 blade husblas
- 80 g. Jordbær
- 80 g. Rabarber
- 45 g. Råstoff Strawberry-Rhubarb
- Skal og saft fra en citron
- 80 g. sukker
- 1 tsk. Vaniljepaste
- 2.5 dl. Fløde
Pynt
- Friske jordbær og rabarber
- Spiselige blomster
Sådan gør du:
Pistaciemazarinbund
Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn.
Pisk pistaciemasse, marcipan, sukker, vaniljepaste og æg luftigt. Tilsæt hvedemel og bagepulver og vend dejen sammen med en dejskraber. Hæld dejen i en springform Ø24 og bag bunden ca. 18-20 min. Lad bunden køle helt ned.
Hvid chokolade-mousse
Udblød husblas i koldt vand ca. 20 min. Den hvide chokolade hakkes og hældes i en skål, der også kan rumme fløden. Fløden varmes langsomt op i en gryde, den må ikke koge. Så snart fløden når kogepunktet, hældes denne over den hvide chokolade, lad den stå 1-2 minutter. Rør enten godt med en dejskraber eller brug din stavblender og rør/blend, til du har en blank og ensartet masse. Vrid husblassen fri for vand og rør denne ud i chokolade-flødeblandingen. Dæk skålen med husholdningsfilm helt ned til massen, så der ikke dannes kondens. Stil den i køleskabet i minimum 4 timer.
Råstof Jordbær-Rabarber mousse
Udblød husblas i koldt vand. Giv Jordbær, rabarber, Råstof Jordbær-rabarber, sukker, vaniljepaste, citron saft og skal et opkog i en lille kasserolle. Tak gryden af varmen og si eller blend dine bær og lad den køle så den er lillefingervarm, imens piskes fløden let op. Når bærlagen er klar, vendes en skefuld flødeskum over i denne og røres til en ensartet lage, herefter vendes denne over i resten af flødeskummen.
Sådan samler du kagen
Jordbær-rabarber moussen hældes i en silikoneform og stilles på køl i minimum 2 timer. Herefter piskes den hvide chokolademousse let op – pas på den ikke skiller og hældes over jordbær-rabarber moussen. Stil mousserne på køl i minimum 5 timer. Når mousserne har sat sig, tages disse ud af silikoneformen og sprayes med velvet spray. Placer din mousse på midten af din pistaciemazarinbund og pynt kanten med den ønskede pynt.
God fornøjelse 🙂