Eventyrlig bryllupskage med Råstoff Salty Caramel og Verdi
Bryllupskage opskrift med Råstoff Salty Caramel og Verdi
Denne bryllupskage er et oplagt bud på en festlig kage, som dine gæster helt sikkert vil huske. Den lækre svampede chokoladebund, harmonerer perfekt med den cremede karamel smag og den friske, nærmest boblende afslutning af Verdi.
Denne kage er lavet som en bryllups-etagekage, men kan uden problemer laves som en traditionel lagkage og serveres over kaffebordet. Til dette vil jeg anbefale at benytte de samme mål i opskriften, men blot benytte en kagering på Ø240 cm.
I opskriften skal der benyttes kageplast inden i kageringen/springformen; dette for at give det skarpe look, så kagen uden problem kan stå ”nøgen”, som den er. Man kan også lave et marcipanbånd eller fryse kagen og spraye med Velvetspray, mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser.
OBS: Læs hele opskriften inde du går i gang da nogle af elementerne skal laves en del timer i forvejen. Det er derfor en god ide, at lave din kage dagen før den skal serveres. Kagen kan laves i god tid og sættes på frys til den skal bruges eller laves dagen før og stilles i køleskabet.
Det skal du bruge:
Ca. 15 personer, 2 kager på hhv. Ø150 cm + Ø180 cm.
Browniebund (4 stk.)
400 g. smør
740 g. sukker
8 æg
4 tsk. vaniljepaste eller vaniljepulver
2 tsk. bagepulver
200 g. hvedemel
10 spsk. kakaopulver
Karamel-mousse
4 blade husblas
½ dl. Råstoff Salty Caramel
½ dl. sødmælk
½ dl. fløde
4 dl. fløde til piskning
Verdi-mousse
7 ½ blade husblas
4 ½ dl. Verdi
110 g. sukker
3 tsk. vaniljepaste
300 g. cremefraiche
3 dl. fløde
Pynt
Friske bær
Macarons
Sukkerperler
Hvid chokoladedrys
Blomster (husk at anvende safety seal hvis disse ikke er spiselige og oplys om at blomsterne ikke kan spises)
Sådan gør du:
Browniebund
Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn. Smelt smørret og lad det køle let af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sigt de tørre ingredienser i og vend det sammen. Vend til sidst smørret i. Fordel dejen i 2 kageringe på hhv. Ø150 cm. + Ø180 cm. de bliver ret høje da der bliver 2 bunde ud af hver form. Bag dem i 30 minutter. Lad bundende køle helt af før de deles i to.
Karamel-mousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 20 minutter. Varm fløde, sødmælk og Råstoff Salty Caramel op til lige under kogepunktet i en kasserolle, det må ikke koge. Vrid husblassen for vand og rør denne ud i din varme karamelmasse. Lad det køle af. Imens piskes fløden til en let skum. Herefter vendes de to ting sammen af tre gange.
Verdi-mousse
Udblød husblassen i rigeligt kold vand i ca. 20 min. Kog Verdi ind til 2 ¼ dl. Vrid husblassen for vand og rør denne ud i din varme Verdi. Lad det køle af. Imens blanders cremefraiche, sukker og vanilje i en skål. Vend dette i din afkølede Verdi af to omgange. Pisk fløden til en let skum og vend det sammen med Verdi-lagen af tre gange.
Samling af kagen
Del dine lagkagebunde i to og placer dem på et kagefad med kagefolie og en kagering uden om. Når din karamelmousse er klar hældes denne over dine bunde og der placeres endnu en bund oven på. Lav nu din Verdi-mousse og hæld denne ovenpå som top. Sæt dine kager på køl i minimum 4 timer og gerne mere.
Når kagen har sat sig, befries denne forsigtigt fra kagering og kageplast. Nu er dine kager klar til at blive pyntet og nydt.
God fornøjelse 🙂