test
icon_bracket_fat

Filter

Vælg produkt icon_bracket_fat
Råstoff Pineapple-Vanilla
Råstoff Coffee Liqueur
Råstoff Pomegranate
Råstoff Strawberry-Rhubarb
Råstoff Salty Caramel
Råstoff Pure Liquorice
Råstoff Raw Liquorice
Cremet
Frisk
Frugtrig
Sød
Syrlig
Anvend
+
Du har nu tilføjet en drink til dit drinkskort.

Råt på bloggen

Her poster vi tips, tricks og inspiration. Hold dig opdateret med nye produkter og de seneste nyheder fra Råstoff universet.

Lakridstærte med brombærganache og hvide chokoladefjer

Kager og søde sager

Denne lækre frøken er min nye favoritkage.

Hun gemmer på et lag pistaciemazarin, frugtrig brombærganache og med masser af fyldig smag af lakrids. Tre ting jeg er temmelig tosset med!

Har du også ledt efter en dessert til en aften med naboerne, vennerne eller når svigerfamilien kigger forbi – look no further! Jeg har fundet en dessert der smager fantastisk, er guddommeligt smuk og samtidig behøver du ikke at være kandidat til Den Store Bagedyst for at kunne kreere den. Det er næsten godt til at være sandt..!

God fornøjelse.

Er du en rigtig lakridselsker? Så finder du skønne lakrids-drinks her

Råstoff Pure Liquorice lakrids tærte

Mørdej

150 g hvedemel
75 g blødt smør
50 g flormelis
1 stort æg
1 tsk. vaniljepaste

Bland alle ingredienserne godt sammen med hænderne. Kom dejen i en lufttæt pose og sæt den på køl i mindst ½ time.

Rul dejen ud relativt tyndt i lidt mel. Tryk bunden ud i tærteformen, og rul dejen ud i et langt tyndt stykke og mål derefter hvor lang og høj kanten skal være, og skær en lang strimmel ud. Tryk dejen fast op ad siderne og skær forsigtigt det overskydende dej fra, så du får en skarp kant.

 

Pistaciemazarin

12 g usaltede pistacienødder
25 g Odense marcipan
15 g rørsukker
10 g blødt smør
1/2 æg
Skal og saft fra en økologisk citron

Hak pistacienødderne i en minihakker, til de er fine. Kom de hakkede pistacienødder, marcipan, rørsukker, blødt smør, æg samt skal og saften fra citronen i en skål og pisk det godt sammen.  Prik huller i tærtedejens bund og kom derefter pistaciemazarinen på bunden i et jævnt lag. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 15 – 20 min.

Tag derefter kagen ud og lad den køle af på en rist.

 

RÅSTOFF lakrids gele

1 dl. Råstoff Pure Liquorice
1 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand. Kom din RÅSTOFF lakrids i en gryde og varm det op til kogepunktet. Udblød derefter husblassen i lakridsen og hæld det forsigtigt ovenpå din pistaciemazarin. Sæt derefter kagen på køl.

 

Brombærganache

50 g hvid chokolade
25 g brombærpure (uden kerner)
5 g glukosesirup
1 citronskal og saft

Kom brombær, citronsaft og skal i en gryde og kog bærrene ud. Når det er kogt ud kommes det i en si, så kærnerne bliver sorteret fra og der kun er puré og saft tilbage.

Kom chokoladen i en skål. Varm puréen og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet. Hæld det derefter over chokoladen og lad det smelte sammen til en blank masse. Hæld den ovenpå lakridsgeléen og kom det helt ud til kanten. Prik luftbobler væk med en nål. Sæt derefter tærten på køl.

 

Hvid chokolade fjer

100 g callebaut hvid chokolade

Temperer den hvide chokolade til 29 grader, enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Tag  en kniv og dyp den ned i chokoladen, og tør chokoladen af den ene side af kniven. Sæt derefter kniven på en stykke bageplast med chokoladen nedad, løft kniven lidt og træk den mod dig selv så du også får stilken. Kom dem derefter på køl. Når de har sat sig, varmer du en kniv og fører den forsigtigt ind i fjeren så der dannes riller. Nu er de klar til pyntning.

Jeg pyntede mine med fjer, skovsyre og spiseligt bladguld.

Indlægget er lavet i samarbejde med Isabell Hyltoft.