test
icon_bracket_fat

Filter

Vælg produkt icon_bracket_fat
Jordbær-Rabarber
Ginger
Salty Caramel
Pure Liquorice
Raw Liquorice
Cremet
Frisk
Frugtrig
Sød
Syrlig
Anvend
+
Du har nu tilføjet en drink til dit drinkskort.

Råt på bloggen

Her poster vi tips, tricks og inspiration. Hold dig opdateret med nye produkter og de seneste nyheder fra Råstoff universet.

Påskedessert: Påskeæg med saltkaramel og pistacie

Kager og søde sager

Hvad er en påskefrokost uden påskeæg og shots til påskebordet?

Vi giver jer vores bud på årets påskekage, du kan sætte på bordet til årets påskefrokost. Et dejligt påskeæg med den lækre karamelsmag fra Råstoff Salty Caramel. Påskeægget kræver blot en smule tålmodighed og en masse kærlighed.

Prøv vores cremet drinks der passer perfekt til denne lækre påskekage

Råstoff Salty Caramel Påskeæg (5 stk.)

Saltkaramel midte

1,5 dl Råstoff Salty Caramel
60 g rørsukker
1 knsp. havsalt
1,5 blad husblas
Silikone halvkugleform (3 cm i diameteren)

Udblød husblas i koldt vand. Kom sukker, havsalt og saltkarmel i en gryde og varm det op til kogepunktet. Udblød din husblas i karamelmassen og kom det derefter i en halvkugle silikoneform 3 cm i diameteren. Kom dem herefter på frost.

 

Pistacie midte

1 blad husblas
1 limeskal og -saft
30 g rørsukker
1 knsp. salt
70 g pistaciekerner
50 g fløde
25 g mascarpone
Silikone halvkugleform (3 cm i diameteren)

Udblød husblas i vand. Hak pistaciekernerne helt fint på en minihakker, så er de klar til brug. Kom sukker og limesaft i en gryde og kog det op. Udblød derefter din husblas deri. Pisk fløden let og luftig, og hæld lidt af limesaften i og vend det forsigtigt. Husk først at vende limesaften i, når den er håndlun. Når alt limesaften er vendt i, vender du pistaciekerner, limeskal, salt og mascarpone i. Når massen er ensartet kommes den i halvkugle silikoneforme der er 3 cm i diameteren og sættes derefter på frost.

 

Hvid chokolademousse med citron

2,5 blad husblas
2 økologiske citroner
150 g hvid chokolade
4 dl. fløde
Vaniljepaste
Silikone æggeform

Udblød dit husblas i koldt vand. Kom fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet. Udblød dit husblas i fløden og hæld det over chokoladen i en skål. Riv citron skal der i og kom evt. lidt citronsaft i – smag om det mangler. Rør indtil massen er ensartet.

Kom et stykke husfilm over den hvide chokolade: Den skal helt ned og ligge på moussen, så der ikke dannes kondens. Sæt den i køleskabet til den er helt kold – jeg plejer at vente med at bruge den til dagen efter.

Pisk chokolademoussen hurtigt op og kom den i en sprøjtepose. Fyld bunden af din æggeform op med hvid chokolademousse. Tag en halvkugle karamel og en halvkugle pistacie, sæt dem sammen og tryk dem let ned i den hvide chokolademousse. Så de er i midten af dit æg. Sæt derefter toppen på og fyld den op med chokolademousse så den dækker den lækre midte. Og sørg for at de er lige i bunden, da de ellers bare vil vælte for dig. Derfor tørrer jeg den overskydende af med en spatel. Sørg for der ikke er luftbobler i dine æg, da det kan ses, når de er færdige.

Sæt dem derefter på frost – meget gerne i et døgn. De skal være helt gennemfrosne.

 

Hvide chokolade fjer

Hvid chokolade

Kom dine chokoladeknapper i en skål og temperer dem enten over vandbad eller i en mikrobølgeovn. Den skal ramme en temperatur på 28-29 grader.

Når den er tempereret, dypper du en spids kniv ned i chokoladen og tørrer det af den ene side. Derefter sætter du siden med chokolade på, på et stykke kageplast og løfter kniven lidt op for at trække den hen mod dig selv. Fordi så får du fjeren og en lille stilk på den. Sæt derefter kageplasten i en rund brødform, da de så vil bue lidt.

Når de har sat sig, varmer du en kniv op, og skærer forsigtigt ind i siden af dine fjer. så ligner det mere og mere en fjer.

Sæt dem på køl til de skal bruges.

 

Chokolade sponge cake

40 g hvedemel
60 g rørsukker
6 tsk. bagepulver
3 æg
20 g kakaopulver
Plastikkrus

Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. Fyld dejen halvt op i dine plastikkrus. Sæt dem i en mikrobølgeovn på fuld varme og bag dem i ca. 1 min og 30-40 sek. Tag dem derefter ud og lad dem køle af i plastikkruset. Ellers bliver de tørre.

 

Samlingen af kagen er altid det sjoveste

Tag et æg ad gangen ud fra frost og spray dem med en velvet spray i gul, det er en chokolade spray. Og sørg for ikke at sætte fingrene på ægget. Kom ægget på en tallerken og pynt med sponge kagen rundt om så det ligner en rede, drys med lidt guld. Pynt herefter med stedmorblomster og dine flotte fjer.

Indlægget er lavet i samarbejde med Isabell Hyltoft.